Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Έξυπνες Αγορές

Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους. Αυτός είναι και ένας από τους κυριότερους λόγους που πολύ από μας ξέθαψαν τα παλιά τους ποδήλατα και οι υπόλοιποι αγοράσανε καινούργια.
Είναι προφανές ότι η αγορά των ποδηλάτων έχει γνωρίσει μεγάλη άνθιση τα τελευταία δύο χρόνια. Παρ` όλ` αυτά σαν γνήσιοι Έλληνες που είμαστε υπάρχουν ανάμεσά μας έμποροι οι οποίοι προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν ή πιο σωστά να αισχροκερδίσουν, μιας και το να βγάζεις κέρδος από το εμπόριο δεν είναι κακό αλλά το να εκμεταλλεύεσαι καταστάσεις για να βγάλεις υπερβολικό κέρδος. Θα πρέπει λοιπόν σιγά σιγά να καλλιεργήσουμε περισσότερο αυτό που λέγεται "καταναλωτική συνείδηση". Κυρίως στα συνοδευτικά πράγματα που απαιτεί η χρήση του ποδηλάτου όπως το κράνος, τα λάστιχα, μια τσάντα ή κάποια σχάρα, καλό είναι να κάνουμε μια έρευνα αγοράς πριν προβούμε στην αγορά. Πλέον υπάρχουν πολλά καταστήματα και αν τυχόν κάποια δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά μπορούμε να τα κάνουμε εμείς με την έρευνα αγοράς. Επίσης υπάρχουν και πολλά διαδικτυακά καταστήματα που μπορούμε να βρούμε ακόμα καλύτερες τιμές αφού το λειτουργικό τους κόστος είναι αισθητά μικρότερο. Σημειώνουμε, για όσους προτιμούν τα ηλεκτρονικά καταστήματα, ότι πρέπει να διαβάζουν καλά όλες τις πληροφορίες και αν ψάχνουν για τυχόν "παγίδες" που μπορεί να κρύβει κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα όπως να προσέξουν και το κατάστημα ή ο πωλητής με τον οποίο συναναστρέφονται είναι αξιόπιστος (κυρίως για τους ιστοτόπους πλειστηριασμών και αγοροπωλησιών π.χ. ebay, ioffer κτλ.). 
Παραθέτουμε ενδεικτικά την τιμή γνωστής μάρκας κράνους στην Ελλάδα σε κατάστημα η οποία ήταν στα 50€, σε ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα 40€ και σε ξένο ηλεκτρονικό κατάστημα 23€ (οι τιμές είναι τελικές και με τα μεταφορικά κόστη ενσωματωμένα). Παρ` όλ` αυτά πρέπει να έχουμε και στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι αγοράζοντας από κάποιο ελληνικό κατάστημα συνεχίζουμε να δίνουμε εργασία σε κάποιους συνανθρώπους μας. Είναι δικαίωμά μας, λοιπόν, και υποχρέωσή μας να ψάχνουμε, να σκεφτόμαστε και να αγοράζουμε έξυπνα και με συμφέρον! Καλές και έξυπνες αγορές σε όλους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου