Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ομάδα ποδηλατοβόλτας Αχαρνών ACHARNAI RIDE

Το ραντεβού ανανεώνεται για τις 9 το βράδυ κάθε Τετάρτης, στην Κεντρική Πλατεία Αγ. Βλασίου. Οι «ACHARNAI RIDE» μέσω της ομάδας που έχουν δημιουργήσει στο Facebook ορίζουν κάθε εβδομάδα και μία διαφορετική διαδρομή που ακολουθείται πιστά και είναι εντός των τειχών της πόλης μας! Το ποδήλατο έχει μπει πλέον για τα καλά στην ζωή μας και τέτοιους είδους προσπάθειες από ανθρώπους κάθε ηλικίας, κοινωνικής, επαγγελματικής ή οικονομικής κατάστασης είναι πραγματικά μία όαση στην γκρίζα καθημερινότητά μας. 

Στην πρώτη συνάντηση ξεκίνησαν με 4 ποδηλάτες, τώρα αριθμούν πάνω από 60 μέλη. Κινούνται πάντα στην μία λωρίδα κυκλοφορίας, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία εκτός κι αν δεν υπάρχει άλλη λωρίδα. Προσπαθούν να είναι στοιχισμένοι σε 2άδες ή 3άδες και με μερικές αποστάσεις, ενώ στα φανάρια είναι όλοι μαζεμένοι και δεν κάνουν προσπεράσεις ή ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα. 

Ωστόσο, πάντα υπάρχουν και μικροπροβλήματα. Οι ACHARNAI RIDE έχουν στόχο τους να κάνουν συνήθεια το ποδήλατο στην πόλη των Αχαρνών, αλλά και να «σπάσουν» τα γκέτο! Οι ACHARNAI RIDE δήλωσαν στο ACHARNORAMA πως «Δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί η γκετοποίηση της πόλης μας. Θα περνάμε από κάθε γκετοποιημένη περιοχή για να καταλάβουν ότι η πόλη δεν ανήκει αποκλειστικά σε μία ομάδα ανθρώπων, ανήκει σε όλους μας!» Τέτοιοι δρόμοι σαφέστατα είναι η Αγ. Διονυσίου, η Κύπρου και πολλές ακόμη που οι ACHARNAI RIDE θα… μπουν για τα καλά! Ένα ακόμη πρόβλημα που φάνηκε τώρα που οι ποδηλάτες, εβδομάδα με την εβδομάδα, αυξάνονται είναι η έλλειψη ασφάλειας. Η παιδεία μας ως Έλληνες οδηγοί, δυστυχώς, δεν είναι η καλύτερη γι’ αυτό επιθυμητή θα ήταν η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, τουλάχιστον σε δύσκολα σημεία, άλλωστε όλες οι διαδρομές είναι εντός του Δήμου μας. 

Εμείς σαν ACHARNORAMA στηρίζουμε και επικροτούμε την προσπάθεια τους και υποσχόμαστε πως θα είμαστε δίπλα τους ότι κι αν χρειαστούν! 

πηγή: http://www.acharnorama.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου